Doorlopende reisverzekering

Als je op reis of vakantie gaat is het verstandig een reisverzekering af te sluiten:

 • In het buitenland loop je namelijk over het algemeen meer risico op ongelukken, ziekte, het per ongeluk kapot maken van zaken van een ander, diefstal en/of verloren bagage
 • De kans dat je hulp nodig hebt bij een probleem een stuk groter is. Kosten van een verblijf in een buitenlands ziekenhuis, een reddingsoperatie of repatriëring naar Nederland lopen als snel op tot duizenden euro’s en in sommige landen tot een meervoud daarvan. Ook zijn medische voorzieningen niet in ieder land van het gewenst niveau.
 • De lopende verzekeringen bieden geen of beperkte dekking .
 • Tijdens je reis/vakantie kunnen familieleden ziek worden of in het ergste geval komen te overlijden en je dan een beroep kan doen op de alarmcentrale van je reisverzekering

De belangrijkste verzekerde onderdelen op een reisverzekering zijn:

 • Bagagedekking
 • Medische kosten
 • SOS-hulpverlening/extra kosten
 • Repatriëring (terugkeer naar Nederland)

Bent u van plan om te gaan backpacken en/of langdurig op vakantie te gaan, klik dan hier voor onze speciale verzekering. Ook geschikt voor au-pairs.

Bagagedekking

Veel mensen denken bij de noodzaak van het afsluiten van een reisverzekering vooral aan de bagage die ze meenemen. De kosten van beschadiging, verlies of diefstal van bagage zijn wel te overzien. Echter omdat er steeds vaker dure foto/videoapparatuur, laptops en smartphones meegaan op reis, worden de risico’s vele malen groter. Bij diefstal kan dit een flinke financiële tegenslag betekenen.

Medische kosten

Een reisverzekering met dekking van medische kosten in het buitenland is de basis van een zorgeloze vakantie. Ook in het buitenland kan je problemen krijgen. Vooral bij een (ernstige) ziekte of een ongeval is goede hulp van groot belang. Niet alle zorgverzekeringen dekken medische kosten in het buitenland, of ze bieden maar dekking voor een beperkte periode of tot een maximum bedrag. Wanneer de kosten voor een medische ingreep in het buitenland hoger zijn dan de gangbare vergoeding in Nederland, kun je dan alsnog met een hoge rekening worden geconfronteerd. Bijvoorbeeld als een helikopter je van een berghelling redt. Of als je met een gipsvlucht terug moet naar Nederland.

SOS-hulpverlening

Als je hulp nodig hebt, schakel je de alarmcentrale in. Zij zijn 24/7 bereikbaar. In iedere noodsituatie staan ervaren hulpverleners je terzijde en bieden je snel adequate hulp. Dit kan levensreddend zijn. Ook voor minder dringende vragen kan je hulp vragen. Desnoods krijg je een Nederlandse arts aan de telefoon krijgen die jou medisch advies geeft.

Door onvoorziene omstandigheden kunnen extra kosten ontstaan,  zoals:

 • extra verblijfskosten door langer verblijf door calamiteiten
 • kosten om je reis vroegtijdig af te breken door ziekte of ongeval (van een familielid
 • bijzonder vervoer op medische indicatie (ambulance en ambulancevliegtuig, gipsvluchten)
 • een opsporings- of reddingsoperatie (bijvoorbeeld de inzet van een helikopter);
 • extra reis- en verblijfskosten wanneer de partner in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt;
 • kosten indien je in het buitenland komt te overlijden (begrafenis- of crematiekosten ter plaatse of vervoer van het stoffelijk overschot naar Nederland)

Repatriëring

Bij een ongeval in het buitenland of door ernstige ziekte kan het noodzakelijk zijn dat je naar Nederland gerepatrieerd wordt. Dit vindt uiteraard alleen plaats als je vervoerd mag en kan worden. Er zijn medische situaties waarbij dit niet mogelijk is. De terugkeer wordt gecoördineerd door de alarmcentrale in overleg met de artsen. De kosten van repatriëring worden door de reisverzekering vergoedt.

Europa- of werelddekking?

Bij het afsluiten van de verzekering is het van belang de juiste regio te kiezen omdat je met een Europa-dekking niet verzekerd bent als je buiten Europa reist. Maar je wilt ook niet meer premie betalen dan nodig is omdat voor reizen binnen Europa veelal een lagere premie geboden wordt door verzekeraars.

(Doorlopende) Annuleringsverzekering

Een (doorlopende) annuleringsverzekering dekt eventuele annuleringskosten indien een vakantie geannuleerd moet worden door een bepaalde gedekte gebeurtenis (bijvoorbeeld omdat je vader plotseling ernstig ziek is geworden). Dit kan een enorme financiële aderlating zijn. Dit voorkom je met een (doorlopende) annuleringsverzekering. De verzekeraar zorgt er dan voor dat je de kosten van de annulering van de reis terugkrijgt.

Indien je de reis tussentijds moet afbreken, krijg je, afhankelijk van de gekozen dekking, de gehele reissom terug of het niet genoten deel .

De voordelen van een doorlopende reisverzekering zijn:

 • de annuleringskosten van iedere geboekte reis zijn het hele jaar door zijn verzekerd
 • je vergeet nooit meer om een annuleringsverzekering af te sluiten
 • vanaf 2 vakanties per jaar is een doorlopende annuleringsverzekering goedkoper dan steeds een losse annuleringsverzekering af te sluiten
 • een eenmalige annuleringsverzekering moet binnen 7 dagen na de boeking worden afgesloten

Veelal wordt de doorlopende annuleringsverzekering afgesloten in combinatie met de doorlopende reisverzekering.

Allianz Global Assistance

Voordelen:

Modulair opgebouwd, je kan zelf kiezen wat je wel en wat je niet verzekerd

Korting voor jongeren onder de 27 jaar

Mogelijkheid om de doorlopende annuleringsverzekering erbij af te sluiten, deze mag overigens ook los worden afgesloten

Vrijwilligerswerk, stage en studie indien het commerciële of administratieve werkzaamheden betreft zijn meeverzekerd

Mogelijkheid om de duur van 60 dagen uit te breiden tot 180 dagen tegen een premietoeslag. Niet mogelijk indien het doel van de reis vrijwilligerswerk stage of studie betreft