Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren (AVP)

Als u of uw kinderen of huisdieren onbedoeld schade toebrengen aan een ander, dan kunt u hiervoor aansprakelijk gesteld worden. Denk hierbij aan het omstoten van een dure vaas bij uw schoonfamilie   of dat iemand door uw schuld gewond is geraakt. Of een schade die u niet zelf heeft veroorzaakt, denk hierbij aan een gesprongen waterleiding die waterschade heeft veroorzaakt bij uw buren. Deze schade wordt op grond van de wet aan u toegerekend. Kortom: De kosten kunnen behoorlijk oplopen.

 Met een AVP dekt u uw aansprakelijkheid voor schade aan personen (letselschade) en aan zaken.

 De AVP is in tegenstelling tot de zorgverzekering en de WAM voor autobezitter geen verplichte verzekering. Toch hoort deze verzekering thuis in uw verzekeringspakket.

 De premie voor een aansprakelijkheidsverzekering is relatief laag . Dit is zeker geen reden om een dergelijke verzekering niet af te sluiten. Als u geen AVP heeft en wel verantwoordelijk/aansprakelijk bent voor schade aan een ander, bent u veel duurder uit. En bovendien is ook het slachtoffer er de dupe van als u geen AVP hebt, of voor een te laag verzekerd bedrag hebt gekozen.

 Bij het kiezen van een AVP dient u goed op te letten wie er meeverzekerd is en wat er meeverzekerd is. Verzeker u in ieder geval voor een bedrag van € 1.250.000,– of meer. Zo voorkomt u onaangename verrassingen.